sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Vapaaksi harhaopeista Osa 2

Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettamalla heitä pitämään kaikki, mitä minä olen käskenyt teidän pitää. Ja katso, minä olen teidän kanssanne joka päivä maailman loppuun asti.
Matt. 28:19-20

Jeesusta seuranneet apostolit saivat Herralta käskyn viedä hänen oppinsa kaikille kansoille. Hän käski tehdä kansoista opetuslapsiaan jotka tuntevat hänen sanansa ja kantavat päällänsä hänen iestään eläen elämänsä ikuista hedelmää kantaen. Alusta asti Saatanalla on ollut suunnitelmia häiritä seurakunnan menestystä ja uskovien kasvua täyteen ikään Kristuksessa. Kun Jumala antoi apostolit, profeetat ja opettajat pitämään erityistä huolta Jumalan seurakunnan rakentumisesta, vaikutti Saatana sen että alkoi nousta myös vääriä profeettoja, valhe apostoleita, vääriä opettajia ja vääriä voideltuja (kristuksia). Huomion arvoista näissä väärissä Jumalan palvelijoissa on se että he eivät yleensä tiedä olevansa kelvottomia hyvään. He luulevat palvelevansa Jumalaa teoillaan ja opetuksellaan mutta totuus on kuitenkin toinen.

Kavahtakaa vääriä profeettoja, jotka tulevat teidän luoksenne lammastenvaatteissa, mutta sisältä ovat raatelevaisia susia. Matt. 7:15

Moni sanoo minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?' Ja silloin minä lausun heille julki: 'Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät'. Matt. 7:22-23

Monesti näitä jakeita lukiessa mieleen saattaa tulla ajatus että nämä ovat tarkoituksenmukaisesti pahoja ja ilkeitä ihmisiä. Sitä he eivät kuitenkaan ole. He ovat ihmisiä jotka ovat edelleen vanhan luontonsa vallassa sen sijaan että olisivat kuulleet vuorisaarnan sanat ja antaneet Mestarin opetuksen tuomita ja viedä heidät tekemään parannusta. He puolustavat itseään Herran edessä sillä että ovat käyttäneet Hengen lahjoja ja kokeneet jotakin yliluonnollista palvelutyössään. Koska he eivät itse ole piitanneet Mestarin sanoista, saavat he myös seuraajansa olemaan piittaamatta niistä. Näin tehden he asettavat kompastuskiven eli loukkauksen uskovien elämään.

Voi maailmaa viettelysten tähden! Viettelysten täytyy kyllä tulla; mutta voi sitä ihmistä, jonka kautta viettelys tulee!  Matt. 18:7

Viettelys on strong's sanakirjassa sana G4625 scandalon. Sillä tarkoitetaan asiaa jonka joku asettaa toisen eteen aiheuttaen kompastumisen. Kompastuskivi. Mikä on tällainen asia Jumalan valtakunnassa? Se on mitä tahansa mikä saa uskovat rikkomaan Kristuksen käskyjä vastaan ja näin menettämään todellisen siunauksen.

Jokin aika taaksepäin koin Herran kehoitusta tutkia kiistellyn evankelistan David Herzogin palvelutyötä ja sanomaa. Hän on tänä kesänä tulossa Helsinkiin olympia stadionille pitämään suuria kokouksia. Hän on myös luvannut maksaa puolet kokouskuluista itse. Monen mielestä tämä todistaa hänen olevan todellinen Jumalan asialla oleva evankelista. Hän tekee jotain näin jaloa. Tein tärkeän huomion hänen palvelutyönsä nettisivuilla. Ensin asia lähinnä huvitti minua mutta pian oivalsin asian vakavuuden. Hänellä on nimittäin julkinen varainkeruu käynnissä netissä. Jokainen voi käydä katsomassa asian hänen sivuillaan www.thegloryzone.org. Lahjoittajalle luvataan että tämä saa nimensä näkyviin nettisivuille tekemällä lahjoituksen. Mitä isompi summa on, sitä korkeammalla nimi näkyy. Muistamme Opettajamme sanat.

"Kavahtakaa, ettette harjoita vanhurskauttanne ihmisten nähden, että he teitä katselisivat; muutoin ette saa palkkaa Isältänne, joka on taivaissa. Sentähden, kun annat almuja, älä soitata torvea edelläsi, niinkuin ulkokullatut tekevät synagoogissa ja kaduilla saadakseen ylistystä ihmisiltä. Totisesti minä sanon teille: he ovat saaneet palkkansa. Vaan kun sinä almua annat, älköön vasen kätesi tietäkö, mitä oikea kätesi tekee, että almusi olisi salassa; ja sinun Isäsi, joka salassa näkee, maksaa sinulle.
Matt. 6:1-4

Miten halpana hän pitää nämä Herran sanat joiden tarkoitus on tehdä meistä puhtaita ja Jumalalle otollisia? Hän ohjaa ihmisiä antamaan rahaa jotta nämä voisivat saada kunniaa ihmisiltä. Raamattu sanoo että nämä ovat jo palkkansa saaneet eikä heitä odota enää Jumalalta tuleva palkkio. Jumalan kirjassa lukee heidän almujen kohdalla: PALKKIO MAKSETTU MAAN PÄÄLLÄ. Tuo palkkio oli ihmiskunnia. Lisäksi heiltä ryöstetään se puhtaus jonka kuuliaisuus Jumalan sanalle saisi aikaan. David Herzog palvelutöineen on asettanut heille kompastuskiven johon he kaatuvat kärsien vahingon. Missä on Jumalan pelko jos voidaan näin räikeästi jättää huomiotta Herran selkeät sanat? Ja mikä on motiivi? Raha.

Samanlaista tapaa varainkeruuseen ovat käyttäneet mm. Rick Joynerin Monrning Star palvelutyö ja Helluntaiseurakunnan Iso Kirja. Morning Star kaiverrutti suurimpien lahjoittajien nimet koreilemaan "lahjoittajien seinälle". Kaikki lahjoituksin mukana olevat saavat nimensä "pysyvään rekisteriin". Sama palkkio oli aikanaan luvassa niille jotka tekivät lahjoituksia Iso Kirjan Iso Pata ravintolaa varten. Alla oleva linkki vie Morningstarin sivuille.


Jos joku hanke on Jumalasta, ei meidän varmastikaan tarvitse tehdä syntiä ja vieläpä taluttaa seuraajamme samaan syntiin rahoittaaksemme hankkeen. Tällainen on vahva todistus siitä että toimitaan lihassa, ei Hengen alaisena. Tällaista toimintaa ohjaa aina sisin joka ei ole pesty Mestarin sanoilla. Ihmeet ja tunnusteot voivat eksyttää monia. Siksi Herra ei kehoittanut meitä tarkkailemaan niitä. Hän sanoi että puu tunnetaan sen HEDELMISTÄ. Se miten ihminen toimii, paljastaa ennen pitkää onko hänen sisin puhdas Jumalan tahdon mukaisesti vai ei. Meidän uskovien on aika herätä ja olla rehellisiä sen edessä mitä näemme. On aika tuomita oikea tuomio eikä sietää mitä tahansa toimintaa ihmisiltä jotka sanovat olevansa voideltuja. Seuraamme Herraa Jeesusta, emme ihmistä. Hänen sanojensa noudattamisesta on luvassa palkkio. On aika elää rohkeasti niin ettei palkkiotamme ryöstä kukaan. On aika todella oppia uudelleen Mestarin sanat ja pitää ne jotta voisimme täyttää lähetyskäskyn ja tehdä kansoista todellisia Jeesuksen opetuslapsia. Innostakoon seuraava psalmi meitä pitämään arvossa Kristuksen oppia, totisia Jumalan sanoja.

Herran laki on täydellinen; se virvoittaa sielun. Herran todistus on  vahva, se tekee tyhmästä viisaan. Herran asetukset ovat oikeat, ne ilahuttavat sydämen. Herran käskyt  ovat selkeät, ne valaisevat silmät. Herran pelko on puhdas, se pysyy iäti. Herran oikeudet ovat todet,  kaikki tyynni vanhurskaat. Ne ovat kalliimmat kultaa, puhtaan kullan paljoutta, makeammat  hunajaa ja mehiläisen mettä. Myös sinun palvelijasi ottaa niistä vaarin, niiden noudattamisesta  on suuri palkka. Ps. 19:8-12

2 kommenttia:

  1. Kastaminen Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen on vakava harhaoppi ja se on lisätty aikoinaan tuohon raamatunkohtaan jonka kuuluisi oikeasti mennä näin että: "Menkää ja kastakaa heidät minun nimeeni", siis Jeesuksen nimeen. Tästä Jeesuksen nimeen kastamisesta puhutaan useasti raamatussa kun taas tuo "titteleihin" eli ei kenenkään nimeen tapahtuva kastaminen on mainittu vain YHDEN kerran! Raamatussa varoitetaan ettei saa mennä yli (1.kor 4:6) sen mitä on kirjoitettu ja asiat pitää todistaa kahden tai kolmen todistajan suulla (Joh.8:17, 2.kor 13:1) ja lisäksi raamatussa vielä muistutetaan että ”Kaikki, mitä teette sanalla tai työllä, kaikki tehkää Herran Jeesuksen Nimessä kiittäen Isää Jumalaa Hänen kauttansa” (Kol.3:17 ) eli mitä tästä voimme päätellä?

    Jeesuksen nimeen tapahtuvat raamatunpaikat:
    ”..Jeesuksen Kristuksen Nimeen” (Apt.2:38).
    ”..Herran Jeesuksen Nimeen” (Apt.8:16).
    ”..Jeesuksen Kristuksen Nimeen” (Apt.10:48).
    ”..Herran Jeesuksen Nimeen” (Apt. 19:5).

    Ystävä hyvä, perehdy raamatun sanomaan rukouksen hengessä tähän Jeesuksen nimeen tapahtuvaan kasteasiaan niin sinäkin vapaudut tästä harhaopista ja voit toimia raamatullisen tosiopin eteenpäinviejänä ja valheellisen harhaopin paljastajana. Aamen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anonyymille. Kirjoitan tässä harhaopeista jotka ovat tarkoituksenmukaisesti tuhoisia sekä yksilön, että seurakunnan uskolle. On totta että monet Raamatun käännökset sisältävät käännösvirheitä joista osa on merkityksellisiä uskomme kannalta ja osa taas ei. Mainitsemaasi käännösvirhettä tai lisäystä en löytänyt lukuisistakaan eri alkuteksteistä käännetyistä Raamatun käännöksistä nopeasti katsottuna. Mielestäni kasteessa merkittävintä on kuitenkin se mitä siinä tapahtuu. Itseni on kastettu Kristukseeen, Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimessä. Sanotaan viimeistä lisäystä tai ei, olennaista on kastaminen Kristukseen. Elääkö kastettu sitä todellisuutta josta kaste puhuu. Osallisuus Kristuksen kuolemaan, hautaamiseen ja ylösnousemiseen. Vanhan elämän Hautaaminen ja kokemus uudesta luomuksesta.

      Vai ettekö tiedä, että me kaikki, jotka olemme kastetut Kristukseen Jeesukseen, olemme hänen kuolemaansa kastetut? Niin olemme siis yhdessä hänen kanssaan haudatut kasteen kautta kuolemaan, että niinkuin Kristus herätettiin kuolleista Isän kirkkauden kautta, samoin pitää meidänkin uudessa elämässä vaeltaman. Room. 6:3-4

      Paavali kysyy painokkaasti: "Ettekö tiedä?". Olennaisinta on siis tietää mitä kasteessa tapahtuu jotta voimme elää sen todeksi uskon kautta. Mainitsemasi "harhaoppi" ei mielestäni estä kasteen tarkoitusta vaikka kyseessä oliskin epätarkka käännös.

      Poista