sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Tasa-arvoisen avioliittolain menestys - Miten suhtaudut?


Eduskunta äänesti 28.11.2014 niinsanotun tasa-arvoisen avioliittolain puolesta äänin 105-92. Äänestystulos oli pettymys monelle Suomalaiselle ja eritysesti meille Raamatun sanaan uskoville kristityille. Vaikka onkin kiistatonta että tällainen päätös tuo kansakunnallemme erittäin vakavia seurauksia, haluan tuoda meille lyhyesti toisenlaisen näkökulman asioihin. Raamattu opettaa meille seuraavaan tärkeän asian.

Minä kehoitan siis ennen kaikkea anomaan, rukoilemaan, pitämään esirukouksia ja kiittämään kaikkien ihmisten puolesta, kuningasten ja kaiken esivallan puolesta, että saisimme viettää rauhallista ja hiljaista elämää kaikessa jumalisuudessa ja kunniallisuudessa. 1. Tim. 2:1-2

Voimme nyt kysyä että onko seurakunta rukoillut tarpeeksi että elämänmeno rakkaassa kotimaassamme voisi säilyä Jumalan mielen mukaisena jotta voisimme elää elämäämme ilman turhia ristiriitoja? En aio käsitellä tätäkään kysymystä sen enempää. Kysytään sen sijaan itseltämme eräs toinen kysymys. Uskon että Herra puhui tämän kysymyksen minulle kun pyörittelin mielessäni äänestyksen lopputulemaa.

Onko parempi että meillä on kristilliset arvot omaava kansakunta ja sen keskellä nukkuva seurakunta? Vai onko parempi että meillä on voittoisa Jeesuksesta todistava seurakunta tavoiltaan pakanallisen maan keskellä?
Mitä vastaat?

Uskallan väittää että oikea vastaus on jälkimmäinen vaihtoehto.

Maailma syyttää seurakuntaa jeesustelusta. Mitä se sellainen jeesustelu on? Pohjimmiltaan kaiketi sitä että ainoa todistus jonka me uskovat Jumalasta annamme on se mitä saa tehdä ja mitä ei saa tehdä. Me kiellämme, me puutumme, me syyllistämme ja uhkaamme helvetillä. Tämän tehtyämme me kuvittelemme antaneemme Jumalasta hyvän todistuksen. Mutta olemmeko todella tehneet niin? Katso mitä Jeesus itse sanoo asiasta.

Jos minä en olisi tullut ja puhunut heille, ei heillä olisi syntiä; mutta nyt heillä ei ole, millä syntiänsä puolustaisivat. Joh. 15:22

Näinhän mekin ajattelemme. Kun puhumme ihmisille Jumalan totuuden, tietävät he sen kuultuaan tekevänsä syntiä. Totuus on välttämätöntä julistaa mutta riittääkö tämä? Onko se meidän todistuksemme Jumalasta että kerromme mitä hän hyväksyy tai on hyväksymättä? Meidän kannattaisi lukea hyvin tarkkaan mitä Jeesus sanoo seuraavaksi.

Jos minä en olisi tehnyt heidän keskuudessaan niitä tekoja, joita ei kukaan muu ole tehnyt, ei heillä olisi syntiä; mutta nyt he ovat nähneet ja ovat vihanneet sekä minua että minun Isääni. Joh. 15:24

Kun Jeesus todisti Isästä, eivät pelkät sanat riittäneet. Hänen täytyi tehdä tekoja joita kukaan muu ei voinut tehdä. Miten me sitten voimme edes kuvitella että pelkkä totuuden julistaminen riittäisi meidän tapauksessa? Ei totuus yksin saa syntistä tekemään parannusta. Mikä sitten?

Vai halveksitko hänen hyvyytensä ja kärsivällisyytensä ja pitkämielisyytensä runsautta, etkä tiedä, että Jumalan hyvyys vetää sinua parannukseen? Room. 2:4

Jumalan hyvyys vetää ihmistä parannukseen ja totuus tekee vapaaksi. Seurakunta voisi kysyä itseltään että onko se onnistunut näyttämään Jumalan hyvyyden vaikkapa homoseksuaaleille tai muille eri syntien harjoittajille jotka se kyllä tuomitsee kadotukseen?

Mistä hyvistä teoista on kyse kun haluamme osoittaa maailmalle että Jumala on hyvä? Kyse ei ole missään humanitaarisesta avusta tai muusta sellaisesta. Kyse on Jeesuksen omien sanojen mukaan teoista joita kukaan muu ei tee. Näiden tekojen kautta Jumala auttaa yliluonnollisesti ihmistä hänen hädässään. Voimme rakastaa kurjaa ihmistä tavalla jolla maailma ei ikinä häntä rakastaisi koska Jumalan rakkaus on vuodatettu sydämiimme Pyhän Hengen kautta. Voimme laittaa käden sairaan päälle niin että hän tulee terveeksi. Voimme anoa terveeksi tekeemisen lahjoja ja voimallisia tekoja jotta voisimme voittaa syövän tai vaikkapa itse kuoleman jonkun ihmisen elämässä. Eikä sovi unohtaa muita hengen lahjoja joiden avulla saatamme avata monia ihmiselämän läpäisemättömiä lukkoja ja tuoda heille ilon ja vapauden.

On tärkeää myös muistaa että nämä hyvät työt ovat ansaitsemattomia. Ne vetävät ihmisen tekemään parannuksen ja uskomaan totuuden. Jumala ei ole sellainen kuin me ihmiset usein ajattelemme. Emme antaisi toiselle mitään hyvää ennen kuin tämä tekee asiat mielestämme oikein. Jumala tekee hyvää ja antaa ihmiselle mahdollisuuden tehdä parannus kokemansa hyvyyden seurauksena.

Esitän seuraavaksi Raamatusta kaksi tapaa ajatella. Voit miettiä kumpi oli totta sinun kohdallasi kun kohuttu avioliittolaki meni läpi eduskunnassa.

Tapa 1

Kyläläiset kuitenkin kieltäytyivät ottamasta Jeesusta vastaan,
koska hän oli matkalla Jerusalemiin. Kun hänen opetuslapsensa Jaakob ja Johannes kuulivat tästä, he sanoivat: "Herra, tahdotko, että käskemme tulen iskeä taivaasta ja tuhota heidät [niin kuin Eliakin teki]?" Mutta Jeesus kääntyi ja nuhteli opetuslapsia [ja sanoi: "Te ette tiedä, minkä hengen omat te olette. Luuk. 9:53-55 (KR1992)

Tapa 2

Mutta Jeesus sanoi: "Isä, anna heille anteeksi, sillä he eivät tiedä, mitä he tekevät". Ja he jakoivat keskenään hänen vaatteensa ja heittivät niistä arpaa. Luuk. 23:33

Jos ajatuksemme vastaavat opetuslasten ajatuksia ensimmäisessä esimerkissä, on Saatana saanut meidät jo taistelemaan omalla tavallaan. Sodimme silloin liha lihaa vastaan. Mutta jos ajattelemme kuten Jeesus ollessaan ristillä pilkan kohteena, voimme vaeltaa hänen mielenlaadulla varustettuna ja tehdä hyvää. Silloin emme taistele ihmistä vastaan vaan meillä on todellinen vihollinen ja voimme vapauttaa nämä ihmiset hänen vallastansa.

Voin tunnustaa että itse sain tehdä parannusta siitä miten olen ajatellut ja suhtautunut näihin asioihin.

Puhukaamme edelleen Jumalan sanan totuutta mutta sen lisäksi voisimme myös miettiä elämäämme. Onko se Jumalalle annettua elämää jonka kautta hän saa tehdä hyvää tänä päivänä? Voiko Herra koskettaa oikeasti syntisten ihmisen elämää kauttasi vai onko sinulla annettavana pelkkä totuus ja tuomio?

Niin loistakoon teidän valonne ihmisten edessä, että he näkisivät teidän hyvät tekonne ja ylistäisivät teidän Isäänne, joka on taivaissa. Matt. 5:16

Vaikka jumalaton lakiehdotus menestyy, ei se vähennä milläänlailla meidän etuoikeuttamme ja mahdollisuuttamme elää täysillä Herralle.

Sen tähden...

Menkää, rakastakaa ja tehkää hyvää niille jotka eivät sitä ole ansainneet. Laittakaa kädet sairasten päälle ja parantakaa heidät. Välittäkää, rakastakaa ja antakaa Kristuksen elää teissä. On aika nähdä vaivaa sen eteen että todistus jonka Herrasta annamme, vastaa sitä kuka hän todella on. Annetaan "jeesustelulle" uusi määritelmä, niin että joka jeesustelee, tekee sitä mitä Jeesus tekee. 

Mutta minä sanon teille: rakastakaa vihollisianne ja rukoilkaa niiden puolesta, jotka teitä vainoavat, että olisitte Isänne lapsia, joka on taivaissa; sillä hän antaa aurinkonsa koittaa niin pahoille kuin hyvillekin, ja antaa sataa niin väärille kuin vanhurskaillekin. ... Olkaa siis te täydelliset, niinkuin teidän taivaallinen Isänne täydellinen on."  Matt. 5:44,45,48

9 kommenttia:

  1. Amen. Tuli katsottua peiliin tämä teksti luettuaan...puit sanoiksi niin hyvin tuon että mitä meillä uskovilla on annettavana...Rukoillaan Jeesusta Herraksemme ja ohjaamaansanojamme ja tekojamme... Että löydettäis oikeesti Jumalassa se rakkaus ja armon suuruus jota voitais jakaa muillekin...ei tuomiten vaan rakastaen. Kiitos kirjoituksestasi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos palautteesta. Hienoa kuulla että kirjoitus oli hyödyksi. Opittavaa on mutta suuret voitot odottavat.

      Poista
  2. Amen! Hyvä kirjoitus.

    VastaaPoista
  3. Aamen! Tää on niin hyvä teksti! Oon miettinyt itse noita samoja juttuja ja tää sun teksti vaan vahvisti tuota ajatteluani entisestään. Koin et Jumala puhui mulle juurikin tästä mistä kerrot tekstissäsi, kun aloin pohtimaan näitä asioita tuon eduskunnan äänestyksen jälkeen :) On hyvä miettiä mitä Jeesus tekisi tässä tilanteessa ja seurata häntä koko sydämellä tässäkin asiassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta puhut. Herramme rakasti syntisiä tavalla jota uskonnollinen maailma ei ymmärtänyt. Emme saa ainakaan pelätä emmekä arastella syntisiä. Ja erittäin olennaista meidän on nyt ymmärtää mitä annettavaa meillä on. Jumalan rakkaus ja Jumalan voima.

      Poista
  4. Loistava artikkeli! Todella huippu. Voi kuinka haluaisinkaan olla vähemmän tuomitseva ja enemmän anteeksiantava ja rakastava..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä. Saamme todella rukoilla että sydämemme voisi olla Jumalan rakkauden koskettama.

      Poista
  5. Kirjoitit juuri sitä, mitä haen tästä maailmasta ja mitä haen myös itselleni - kykyä rakastaa toista ilman toisen ansioita. Kiitos, tämä tulee suoraan Jeesukselta.

    VastaaPoista